Ihanaa, ulkona vain sataa ja sataa. Ei haravointi oikein nappaa tuolla niljakkaassa maassa ison masun kanssa... No onneksi sentään sisälä voi rauhassa ja ilman liukastumisen pelkoa jotain harrastaa; neuleet on siis taas kerätty tälle syksylle esille, myös ne keskeneräisiksi viime talvena jääneet. Joskaan kaikkia ei vielä ole kuvattu, vaikka paljon on aikaan saatukin :)

Ihan ensimmäisenä on pakko tas hehkuttaa miten innoissani tästä uudesta vauvastani olen, pakko oli tehdä ihana pikkuruinen villahaalari, vaikka esikoisellekin tekemäni vielä kunnossa on. Mutta pitäähän prinsessalle (toivottavasti tulokas olisi siis tyttö) olla vähän vaaleanpunaista, villahaalarin muodossa siis. Ohje on otettu Novitan uusimmasta syksy lehdestä, jälleen kerran hieman muokaten, kun en oikein tykkää noita ohjeita täysin noudattaa :) Samasta langasta jäi myös hieman ylimääräistä niin siitä syntyi pikaneuleena pipo samaan settiin.


Samalla totesimme miehen kanssa ettei esikoiselle ole muuten täksi syksyksi/ensi talveksi minkäänlaista välihaalaria, kaikki kun ovat ehtineet tuon taaperon hirmuisen kasvun myötä jäämään pieniksi. Niinpä sitten tekaisin myös toisen haalarin muutaman illan iltapuhteilla. Samalla uskon napanneeni kaksi kärpästä samalla iskulla, sillä fiksuna ihmisenä tein haalarista hieman isompikokoisen, eli lahkeet siis on kyllä hieman pitkät, mutta jos tuo taapero vielä seuraavankin talven selviäisi samalla välihaalarilla niin ei tartteis äipän heti alkaa sitä sitten ensi syksynä stressaamaan. Tässä hieman huonolaatuinen kuva esikoisen haalarista, lapsosen päällä näyttää huomattavasti paremmalta. Ohje tähän, eli jälleen kerran pääpiirteet löytyy vuoden 2004 Novita lehdestä ja lankana Novita Wool.


Ja tässä vielä iloksenne muutama kuva muista viimeaikojen aikaansaannoksista:

Banbucollegen tuhousoperaatiossa syntyi 60cm olohaalari (nepit on vielä tosin tässä kuvassa laittamatta enkä vielä keksinyt minkä kuvion tuohon rinnukseen kirjoisin, mutta se selvinnee ajan myötä :)



Kankaiden jämistä syntyi erä kestositeitä omasta päästä temmatulla kaavalla (näitä muuten alkaa olla niin paljon että voisin osan myydä poiskin). Kaava on siis tulevaa Lilja-mallistoa (kyllä, yritys on tässä alkutaipaleella)



Merinovilla tuli myös hurautettua pois tuolta kaapista. Poitsu sai kivat puolipitkät villikset kestovaippojen päälle. Haaraosa on kolminkertainen ja lahkeet kaksinkertaiset ja istuu tosi kivasti :). Oman pään kaavat toimivat taas!



Muutamia lankalaatikon aarteista väsättyjä välitöitä :)



Jostain joltain kaverin kaverin mummon ullakolta löytyneestä Esmeradla-mohairista syntyi vaunukoppaan "makuupussi". Lämpöinen, muttei liian paksu :) Tääkin näitä omia kehitelmiäni, mutta esikoiselle tekemäni samanlainen rose mohairista toimi hyvin. Tän voi jollain tarjouksella halutessaan ostaa pois :)



Sitten työpaikalle tuli tehtailtua heiajstinkukkasia simeneviin syysiltoihin, näitäkin siis myydään eteenpäin! Pienet kukat on 1€/kpl ja isot 2€/kpl ja kysellä voipi s-postista [email protected]. Isommatkin erät onnistuu, mutta niin pitkään kunnes jaksan näppäillä itseni nettishoppailun ihmeelliseen maailmaan, on saatavilla vain näitä turkoosipohjaisia :)



NB/S kokoisia kestovaippoja tein myös erän ja todettiin kaverin kanssa niin voimivaksi tämä kehittämäni malli että se on myös tulevaa Lilja- tuotantoa, tämä koe-erä on myynnissä! Ja näitä on todellakin saatavilla vain 6kpl (1 siis jää tänne meidän nurkkiimme käyttöön/muistoksi, kun toimi testivaippana)



Ja aiemmin kesällä kun mietin niitä kannellisia laatikoita kahvipusseista tekeväni niin nyt olisi prototyyppi sunniteltu ja niitä jo muutamia tehty, hyvä on!