Kyllä se on jännää, miten kesä menee niin äkkiä, vaikka vain sisällä mitään tekemättä loikoilee menemään. On tämän kesän sadeilmoissa ollut se hyvä puoli että ei tosiaan viitsi itseään ja vajaa 2-vuotiasta lähteä vilustuttamaan sateeseen ulos niin onpahan tullut sitten sisätiloissa touhuttua ihan kiitettävästi.

Tässäpä siis hieman aikaansaannoksiani:

Korista ja "reousta" puuttuvat vielä kantokahvat, meni tuo äitini viemään ompelukoneen ja saumurin itselleen toistaiseksi niin toimikoon nämä nyt sitten ns lattiakoreina kahvipussien säilytyksessä, kerran ei vielä kauppareissuille päästä. Korit itsessään on punottu pelkistä kahvipusseitsta tehdyistä ympyrän muotoisista suilakkeista, joten kummallisempia menetelmiä kuten suikaleiden ompelemista tai yhteenliittämistä silittämällä ei ole tarvittu, on muuten kätevää!

Suunnitelmissa olisi tehdä myös jonkinlainen kannellinen sängynsluslaatikko noista pusseista, olen jotenkin niin innostunut näihin pusseihin että nytkun niitä tursuaa tulla jo jokapaikasta niin voi alkaa isompia projektejakin suunnittelemaan. Liekö kellään ideoita mitä voisin alkaa väsäillä?

 

Pitkästä aikaa pääsin myös kanavatöiden pariin, just sen ompelukoneen viemisen vuoksi. Tää nyt oli ihan valmis pohja vaan mihin pujotella, mutta miusta ihan kiva kumminkin, siitä tulee mulle autoon seläntaustyyny, kun alkaa muuten tuo kohtu painamaan niin pahasti iskiasta etten edes ajamaan pysty. Nyt on semmoinen vähän ruma ja kauhtunut tyyny tuolla autossa lojumassa niin pakko oli päästä jotain uutta tekemään, jos siihen vaikka saisi uuden päällisen ja tähän taustakankaat ommeltua niin siinähän se sitten olisi, sopii itte autonkin väreihin sitten paremmin, vaikka mitäs merkitystä sillä muka on? Ei ainakaan meidän isännän mielestä juurikaan mitään :D

 

Sitten pakko nyt alkaa jo hehkuttamaan, kun en saa pidettyä tätä riemua enää sisälläni. Ennen ompelukoneen viemistä sain nimittäin jopa muutamia vaippoja valmiiksi UUDELLE TULOKKAALLE! Laitan alle esimerkkikuvan. Kuvan vaipat on tehty mukaillen Muksut-vaippoja, mutta hieman tein siitä omasta mielestäni paremman mallisen, kun ei oikein se 1 muksut vaippa minkä joskus aikoinaan uutena esikoiselle ostin, istunut kunnolla. Mutta onneksi on tuota taitoa tehdä ja soveltaa. Vaippojen sisäpinta polyestermokkaa ja ulkopinta brpull:ia, ovat siis taskuvaippoja. Tuli tehtyä myös näpsykiinnitteisiä sisävaippoja, vähän "nalle Nöttönen" tyyliin, mutta ihan täysin omasta päästä temmatulla ja paperille piireretyllä kaavalla. Tuli niistä ainakin kivan mallisen tuntuisia ja näköisiä (kuva on valitettavasti vielä kamerassa)

Parit villiksetkin tein Suuren Käsityölehden ohjetta hieman muokaten, liilat on ihan vaan huopasen loppuja ja kirjavissa jptain sukkalankaa resorit ja itse vaippaosa merinovillaa. Ovat hyvin toimineet noi isommat tällä meidän vajaa 2v:llä, vaikka toi resorilanka superwash lankaa onkin. Eli ei ole pissit tulleet lävitse.

 

Sitten tein pari kokeilua tuolla laatikossa pitkään lojuneesta hahtuvasta, toiset sillä kolmiomallilla, ja tein vielä noitakin isommat yhdet että sain meidän vesselillä kokeilla, ja yllätyksekseni se toimikin todella hyvin, vähän arvelutti nimittäin kun niissä ei oikeastaan lahkeita ole juuri ollenkaan, mutta eipähän ole vielä pissivahintoja sattunut.

 

Ja loppukevennyksenä tähän vielä vanhojen verhojen ja tyynyliinojen tuhoamista: sai meidän poitsu kivat ruokalaput, neppikiinnitteisinä ja omasta päästä keksityllä mallilla, todella näppäriä!